dijous, 14 de desembre de 2017

Lectura Fàcil
Nous títols de Lectura Fàcil

L’editorial SM, des del segell “El Vaixell de Vapor” ha presentat la primera col·lecció de llibres de Lectura Fàcil per facilitar que els alumnes amb necessitats educatives especials, entre 6 i 10 anys, puguin gaudir de les mateixes lectures que els seus companys d’aula.
Les històries, arguments i continguts dels llibres són els mateixos tot i estar presentats de diferent manera, més adequada per un tipus de lectors diferents segons indiquen des de SM. Els llibres consten amb el segell de Inclusion Europe (Associació Europea de Persones amb Discapacitat Intel·lectual i les seves famílies) amb la garantia que han seguit les pautes europees per ser adaptats.


La Lectura Fàcil, segons l’Associació Lectura Fàcil, (ALF) són tant llibres, documents administratius i legals, textos informatius, pàgines web... que segueixen les directrius internacionals de l’IFLA (International Federation of Library Association and Institutions) i Inclusion Europe quant al llenguatge,  el contingut i la forma.

L’ALF revisa els materials de Lectura Fàcil i els valida amb el logo LF. Aquests llibres i documents s’adrecen a tothom però especialment però especialment a les persones que presenten dificultats lectores, facilitant que aquestes persones tinguin accés a la lectura i a la informació.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada