dijous, 23 de novembre de 2017

Menys subjeccionsBaixa l’ús de les subjeccions

Un estudi recent, publicat pel Centre de documentació i Estudis SIIS ha demostrat una clara tendència a la baixa en l’ús de subjeccions físiques a les residències de la tercera edat.

L’estudi, realitzat entre setembre del 2011 i setembre del 2014, inclou a  41 residències repartides per varies comunitats autònomes, que acollien en total a 7.657 usuaris, el 63% dels mateixos tenien un diagnòstic de demència.  Es va mesurar l’exposició a deu tipus diferents de subjeccions físiques incloent la subjecció toràcica, subjecció abdominal, safata, cinturó abdominal al llit, etc.
La prevalença de les subjeccions físiques en aquest període de temps va passar del 18,1% al 1,6%, una diferència molt significativa que assenyala una millora considerable en la qualitat de vida d’aquestes persones.


El personal de les residències va rebre un programa de cures lliures de subjecció dissenyat per la Fundació Maria Wolff i Sanitas. No es va registrar un augment significatiu de caigudes amb lesió durant aquest període de temps.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada