dimarts, 24 d’octubre de 2017

Programa Expert Cuidador Catalunya


Comença una nova edició del Programa Cuidador Expert

El Departament de Salut posa en marxa una nova edició del Programa Cuidador Expert Catalunya a diferents centres sanitaris. El Programa, que consta de nou sessions d’una hora i mitja de durada durant uns dos mesos i mig,  està supervisat per un professional sanitari (metge, infermer o treballador social).


El cuidador expert (que porta anys tenint cura d’una altre persona i ha rebut una formació per part dels professionals sanitaris que l’han seleccionat per les seves capacitats d’empatia i comunicatives ) comparteix les seves experiències, estratègies i vivències amb persones que s’estan iniciant en aquesta tasca.
Els objectius del programa son millorar la qualitat de vida dels cuidadors, millorar la seva eficàcia, donar-los suport i aprendre a identificar les sobrecàrregues que aquests pateixen (a vegades auto imposades).

Des de l’any 2015, quan es va iniciar, més de cent cuidadors han passat per aquest programa. Aquest any el programa s’adreçarà específicament a cuidadors de pacients amb Alzheimer.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada