dimecres, 18 d’octubre de 2017

La Música

Escoltar música millora el benestar.
    Hi ha molts estudis que demostren l’efecte positiu de la musicoteràpia en persones en procés d’envelliment i que pateixen diversos graus de demència i malalties degeneratives.

La majoria dels estudis demostren que la musicoteràpia pot millorar els efectes de la medicació antidepressiva en aquestes persones i alhora millorar la qualitat de vida, l’expressió dels sentiments i emocions, la resposta, l’estat d’alerta i la socialització.

Un estudi en concret, “Efectes de la Musicoteràpia en Persones majors diagnosticades de depressió” de Hanser SB1Thompson LW. va arribar a una conclusió sorprenent. L’estudi mesurava la millora dels símptomes de la depressió, estres i ansietat de persones grans que rebien musicoteràpia a casa seva, en sessions de entre 30 i 60 minuts. Un segon grup només escoltava la música sense la presencia del musicoterapeuta. Un tercer grup no rebia cap estimulació musical. Els símptomes dels dos primers grups van millorar de manera significativa, tant dels que rebien les sessions amb el musicoterapeuta com les persones que escoltaven la música soles a casa.

La professora Susan Hallam, líder del grup de recerca “Música per la Vida” (Music For Life) de l’Institut d’Educació de Londres(London Institute of Education) afirma que la música per si sola té efectes beneficiosos provats pel benestar i la salut de les persones. És una eina per ajudar en les emocions i sentiments, ajudar a relaxar, millorar la concentració i en general proporciona benestar.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada