dijous, 28 de setembre de 2017

Sis mesures preventives contra l'Alzheimer

Sis mesures preventives contra l’Alzheimer.

La Societat Espanyola de Neurología (SEN) ha publicat amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer un recordatori de sis mesures preventives per augmentar els factors de risc de la malaltia de l’Alzheimer.

Segons la mateixa Societat Espanyola de Neurologia unes 800.000 persones podrien estar patint la malaltia de l’Alzheimer a Espanya actualment, i al voltant del 40% de pacients en estats inicials estan actualment sense diagnosticar.

Al tractar-se d’una malaltia neuro degenerativa associada a l’envelliment, aquesta xifra augmentarà degut a l’envelliment progressiu de la població.

Encara que evitar del tot aquesta malaltia és summament difícil, evitar les situacions de risc i alhora millorar el funcionament cerebral és més fàcil d’aconseguir i això retardaria el debut clínic de la malaltia com a tal.

1.-  Fer activitat física regularment. L’exercici físic regular i no explosiu s’associa a un retard en l’inici de la malaltia.

2.- Tenir una vida social activa. Mantenir una bona xarxa de connexions socials ajuda a mantenir un bon funcionament cerebral segons  els estudis.

3.- Mantenir un bon nivell d’activitat mental. Tasques com llegar, assistir a conferencies, jocs de taula i altres activitats que demanen un alt nivell d’activitat mental suposen un risc menor de minvar les facultats cognitives.

4.- Prevenir el risc cardiovascular. Amb major risc de patir malalties cardiovasculars incrementa la gravetat dels símptomes cognitius associats a l’Alzheimer.

5.- Una dieta Sana. El consum elevat de grasses saturades s’associa segons els estudis a un increment de deteriorament cognitiu. La dieta mediterrània ha estat associada a un risc menor de patir aquesta malaltia.

6.- Omplir la reserva de la motivació.  Les malalties mentals com la depressió s’ha associat a patir una major mort neuronal en diferents parts del cervell. La prevenció d’aquests és un factor crucial en la lluita contra la malaltia.

Alguns estudis assenyalen que seguir aquests hàbits saludables podria significar reduir en un 40% el risc de patir aquesta malaltia. Per tant la prevenció jugarà un paper d’ara en endavant en la lluita contra l’Alzheimer.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada