dimecres, 20 de setembre de 2017

El Sentit de l'humor canvia a l'envellir.

Un estudi demostra que el sentit de l’humor canvia a l’envellir.Un estudi de la Universitat de Akron, Ohio E.E.U.U. portat a terme per la professora de psicologia Jennifer Stanley demostra que el sentit de l’humor canvia en les diferents etapes de la vida. Els resultats de l’estudi es van publicar a la revista Psychology and Aging (Psicologia i Envelliment) de la Associació Americana de Psicologia.

L’estudi va utilitzar la mesura subjectiva del grau de gràcia que varen trobar els participants davant diferents clips de sèries televisives. També es van prendre mesures objectives dels canvis musculars que mostraven els participants mentre visionaven aquests clips.

Els participants estaven repartits en tres segments d’edat, adults joves, mitjana edat i gent gran.
Segons va trobar l’equip del Laboratori de Desenvolupament Emocional al Llarg de la vida, que dirigeix la professora Stanley, les persones d’edat més avançada eren menys propenses a riure les bromes més agressives i les que és basaven en ridiculitzar a una altre persona. Les persones de més edat preferien un humor més amable i humà.


Una possible explicació podria ser que les sèries humorístiques han anat canviant durant els anys. L’estudi demostra que les persones joves han d’adaptar el seu humor al relacionar-se amb gent de generacions més grans.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada