dimarts, 13 de juny de 2017

El 67% de persones cuidadores de malalts d’Alzheimer són dones del seu entorn familiar


Resultado de imagen de cuidadora
El treball, que publica la revista ‘Journal of Alzheimer’s Disease’, ha analitzat una mostra de 10.000 persones entre pacients i les seves persones cuidadores entre 2006 i 2015.

De l’anàlisi es desprèn que en un 67,2% dels casos són dones les que assumeixen la responsabilitat de la cura del malalt, enfront del 32,8% de casos en què són els homes.

L’antropòloga i cap del departament de Treball Social de la Fundació ACE, Pilar Cañabate, ha explicat que la divisió de rols de gènere posa de manifest la desigualtat en el repartiment de les responsabilitats familiars.


“És freqüent que les esposes desenvolupin la funció de cuidadora, com a prolongació del rol maternal o com una extensió de les tasques domèstiques”, segons ha remarcat Cañabate.El treball constata que independentment de si el malalt és home o dona, la tasca de cuidador l’assumeixen majoritàriament esposes i filles, i en el 32,4% de les 4.000 dones cuidadores detectades, el rol de persona cuidadora ho assumeix l’esposa i en el 27,6%, la filla.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada