divendres, 5 de maig de 2017Presentada una nova aplicació mòbil dissenyada per als cuidadors a persones grans.


El passat 7 de febrer es va presentar a Madrid una nova aplicació mòbil: Social@Care. Es tracta de la primera eina de intel·ligència artificial adreçada als cuidadors de persones grans. 


"L'usuari no ha de fer res de manera activa, si no que és l'aplicació la que informa de tot de manera automàtica, permetent als usuaris una major autonomia i confiança".


L'usuari (persona gran) només ha de portar a sobre un dels tres dispositius wearable: un mòbil, un rellotge intel·ligent o una balisa GPS, i l'aplicació informa automàticament al cuidador o familiar si la persona està bé, actua i es mou amb normalitat, i permet localitzar-la.


La diferència o novetat d'aquesta aplicació consisteix en que l'usuari no ha de fer res de manera activa, si no que és l'aplicació la que informa de tot de manera automàtica, permetent als usuaris una major autonomia i confiança.

La intel·ligència artificial enregistra i analitza les tasques habituals, ubicacions i itineraris freqüents, que es relacionen amb horaris i recordatoris, per crear i monitoritzar aquests hàbits de manera senzilla i intuïtiva. I el cuidador pot, des del seu dispositiu, regular la freqüència dels avisos, crear tasques o recordar avisos, a més de saber en tot moment si la persona es troba bé.

L'aplicació pot ser molt útil, a més dels cuidadors particulars, també per altres familiars, i per a entitats o empreses del tercer sector dedicades a la cura de persones grans o amb algun tipus de discapacitat. La persona usuària pot dur una vida completament autònoma dins i fores dels eu domicili, en qualsevol part, mentre el cuidador o el familiar rep informació en temps real i pot respondre amb la màxima rapidesa en cas de produir-se una emergència.

Social&Care disposa de tres tipus de dispositius, que permeten rebre i consultar avisos, recordatoris i tasques de manera molt simple per a qualsevol persona gran o amb alguna discapacitat. Disposa d'un botó SOS per trucar directament al familiar o cuidador si sorgeix algun problema, i a més, l'aplicació permet al cuidador trucar al dispositiu, que incorpora una targeta SIM per escoltar i comprovar el que està passant.

Aquesta aplicació es pot descarregar en dispositius mòbil amb sistema operatiu Android o Iphone i els rellotges intel·ligents i balises GPS estan disponibles a la pròpia web: www.socialandcare.com.Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada