dilluns, 29 de maig de 2017

7 pel·lícules que tracten el tema dels cuidadors.

El cinema no és només una vàlvula d'escapament o d'evasió, si no que també ens pot aportar  experiències o lliçons vitals gràcies a la creativitat i imaginació dels guionistes i d'aquelles pel·lícules i documentals basats en fets reals que aborden temes del nostres dia a dia.

Aquest és el cas de set pel·lícules en les que es tracta el tema, o la figura del cuidador/a, on a més de passar una bona estona, podem veure reflectits a la pantalla aspectes, situacions i diferents formes d'afrontar una realitat que als cuidadors/es ens pot resultar molt familiar.

Resultado de imagen de peliculas

Així que, 3, 2, 1, Acció !! 

 

1. Sempre Alice, de Walsh West i Richard Glatzer (2014): Aquesta inspiradora pel·lícula ens recorda com  ningú es lliura de la possibilitat de patir Alzheimer, però pesi a això, es pot sortir endavant gràcies a l'ajuda d'un entorn capaç de donar-ho tot per aconseguir que res canvii. Narra la història d'Alice, una exitosa professora de neurologia que veu com a una edat  precoç, el que comencen sent petits lapsus mentals s'acaben convertint en un desafiament per seguir sent ella mateixa. 

2. Arrugues, d'Ignacio Ferreras (2011): A través de les entranyables peripècies de dos  avis que comparteixen residència, podem veure com l'Alzheimer no suposa un fre a una relació preciosa i entranyable d'amistat i suport entre els nostres majors. És un llargmetratge d'animació en 2D i amb una estètica pròpia del còmic en el que està basat, el que la pot fer més atractiva i apetible de veure. 
3. Intocable, d'Olivier Nakache (2011): Aquesta multi premiada cinta francesa ens narra la peculiar relació entre un aristòcrata que després de quedar-se tetraplègic, no sense prejudicis, contracta els serveis de Driss, un noi immigrant marginal que acab de sortir de la presó. Podem veure dos mons enfrontats que acaben per congeniar fins a crear uns vincles més forts que qualsevol malaltia.


4. Cuidadors, d'Oskar Tejedor (2010): Aquest documental narra en primera persona les experiències d'un grup de cuidadors que durant any i mig es reuneixen cada 15 dies no només per compartir les seves experiències, si no també per relativitzar situacions del dia a dia que segurament ens resulten familiars. Una commovedora cinta rodada des del respecte i que desprèn tendresa i amor. 

5. Bicicleta, cullera, poma, de Carles Bosh (2010): Commovedor documental que ens apropa a la convivència de l'expresident de la Generalitat de Catalunya, Pasqual Maragall amb l'Alzheimer. Una valent forma de mostrar-nos com aquesta malaltia que afecta a 26 milions de persones al món, es pot afrontar amb optimisme i humor. Com a curiositat, indicar que el títol fa referencia a les 3 paraules que es recomanen recordar cada matí a les persones que pateixen Alzheimer per treballar la memòria a curt termini. 

6. ¿I tu qui ets?, d'Antonio Mercero (2007): del director de 4a planta, aquesta cinta ens narra com una família resol la qüestió de com afrontar les cures en períodes vacacionals, l'ingrés del seu ésser estimat a una residencia i , com tractar el principi d'Alzheimer. Tota una lliçó de vida.
7. El fill de la Núvia, de Juan José Campanella (2001): inoblidable pel·lícula que a  través de la comèdia, ens narra les aventures d'un enamorat com el primer dia i adorable marit d'una dona que pateix Alzheimer, i a la que vol complaure mitjançant el desig que li va expressar fa més de 40 anys i que mai va atendre: casar-se per l'església. Relacions familiars que pesi a les dificultats resolen qualsevol contratemps, queden reflectides en una visió positiva de que no tot acaba amb l'arribada de la malaltia. 

Des d'aquest Blog us recomanem aquestes set pel·lícules sobre el dia a dia de les persones cuidadores , però n'hi han moltíssimes més. ¿Has vist alguna?, ¿Quina ens recomanes ?.
Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada