dilluns, 10 d’octubre de 2016

Avui, 10 d'octubre Dia Mundial de la Salut Mental

Els problemes de salut mental afecten tan a la persona que el pateix i com al familiar que l'atén.


Font: https://pixabay.com

Avui, 10 d'octubre es celebra el Dia Mundial de la Salut Mental i moltes entitats posen en marxa campanyes que pretenen conscienciar a la societat de la realitat de les persones amb problemes de salut mental.
Sense oblidar a totes aquelles persones amb problemes de salut mental que, dia rera dia, lluiten per tirar endavant les seves vides, els seus projectes, etc. des de Persones Cuidadores volem posar la mirada en les necessitats dels familiars que les atenen que, des de la proximitat, conviuen amb el trastorn mental i les seves conseqüències.

En aquest sentit, us convidem a que consulteu les dades de l'estudi, anomenat “Cuidando de quienes cuidan (C4C)”, realitzat per la Federación Europea de Asociaciones de Familiares de Personas con Enfermedad Mental (EUFAMI) i el Centre for Care Research and Consultancy de la Universitat belga de Lovaina, on s'avaluaven les experiències de les persones cuidadores que atenen un familiar amb problemes de salut mental.
Respecte a les dades de l'estat espanyol, 8 de cada 10 cuidadors o cuidadores enquestats, sol·licitaven suport individual i en aquest ordre de preferència:
  • 88 % (de les persones enquestades) suport a nivell d'informació
  • 83 % (de les persones enquestades) suport emocional
  • 78 %  (de les persones enquestades) ajuda temporal
  • 62 %  (de les persones enquestades) ajuda econòmica

En la següent infografia podeu consultar un resum de les seves dades principals a l'estat espanyol: 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada