dilluns, 25 de juliol de 2016

Quines són les necessitats de les persones cuidadores de familiars amb problemes de salut mental?

Ser reconeguts com aliats de ple dret en les cures i disposar d’oportunitats per reunir-se i compartir destaquen com a necessitats dels cuidadors de familiars amb problemes de salut mental.
 La Federación Europea de Asociaciones de Familiares de Personas con Enfermedad Mental (EUFAMI) i el Centre for Care Research and Consultancy de la Universitat belga de Lovaina, ha realitzat la primera enquesta internacional per avaluar les experiències de les persones cuidadores que atenen un familiar amb problemes de salut mental.

En aquest estudi, anomenat “Cuidando de quienes cuidan (C4C)”, van participar 22 països i pretenia analitzar les experiències dels cuidadors i cuidadores no professionals i posar de manifest la rellevància de la seva tasca.

Entre les seves conclusions principals, destaca la necessitat dels cuidadors i cuidadores de ser reconeguts com aliats de ple dret en les cures i de ser escoltats i considerats seriosament pels professionals. També la majoria de les persones cuidadores (9 de cada 10) desitgen més oportunitats per reunir-se i compartir coneixements i experiències tant amb cuidadors o cuidadores professionals com amb altres familiars i cuidadors informals.

Pel que fa a les dades de l’estat espanyol, segons aquest estudi, la persona cuidadora habitual d’un familiar amb un problema de salut mental greu és una dona de 64 anys que cuida d’un fill durant una mitjana de 21 anys. En canvi, a nivell europeu, la  mitjana d’edat i l’edat de la persona cuidadora és més baixa (seria una dona de 60 anys que cuida del seu fill durant 15 anys).

L’estudi conclou amb un cojunt de recomanacions enfocades a la concienciació i sensibilització de la realitat dels cuidadors i cuidadores no professionals i com afecta la tasca de cuidar en les seves vides.

Podeu consultar tots els documents de l’estudi a:


 "Cuidando de quienes cuidan (C4C)"

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada