dimecres, 13 de juliol de 2016

Com seran els cuidadors no professionals del futur?
L’àrea Social de Fundació Bancària “la caixa” i Matia Instituto Gerontológico, han elaborat el document “La carta Primero, las personas: Cuidar como nos gustaría ser cuidados”, en que es presenten els resultats sobre la dependencia de les persones grans i la seva cura.Aquest estudi dirigit per Matia Instituto Metodologico s’ha realitzat una enquesta dirigida a 3.696 ciutadans i 1.088 professionals, en la que s’analitza com volem cuidar a les persones grans i com ells volen ser cuidats.

Es conclou que en el futur cada un de nosaltres ens farem responsables del nostre procés d’envelliment i situació de dependència. Aquest fet portarà a que caldrà definir un model en que es complementin les famílies, els serveis públics i els privats i a l’iniciativa social per a atendre a la persona en situació de dependència.

L’estudi posa de manifest:

  • El desig de mantenir, sempre que sigui possible, l’autonomia, i per tant, la possibilitat de prendre decisions.
  • El 42.3% dels individus expliquen que desitgen viure en el propi domicili.

Finalment es destaca la importància de la informació i formació. En la mesura que les persones ens fem responsables del nostre envelliment, ens caldrà conscienciar-nos de la importància de la prevenció per tal de poder prendre decisions en el nostre propi projecte de vida així com de la informació i formació per tal d’aprendre, i ensenyar, a cuidar-nos i a cuidar a als nostres familiars.


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada