dijous, 30 de juny de 2016

Jornades formatives
El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies en col·laboració amb Fundació Pere Tarrés i Creu Roja Catalunya ha organitzat dues jornades formatives adreçades a persones cuidadores no professionalsLes jornades formatives han consistit en una conferència i dos tallers. 
Totes les jornades tenen per’objectiu ampliar la formació oferta en la formació bàsica, grups de suport i monogràfics que s’ofereixen en el marc del Programa Persones Cuidadores.

La Jornada de la setmana passada  es van oferir els següents continguts:Conferència:


Posa’t al dia... i cuida’t!

Els nostres familiars en situació de dependència (tant si estan afectats per una discapacitat o una malaltia) viuen al nostre domicili i acompanyats de la nostra família. La societat actual disposa d’eines i recursos que us poden ser útils per a promoure l’autonomia del familiar i tenir cura de vosaltres mateixos.

Hem carregat la motxilla amb guies i publicacions, recursos web, serveis d'atenció i apps. 


Tallers:


T’escolto, et parlo, ... et cuido: taller d’habilitats comunicatives

Aquest taller ha creat un espai de reflexió sobre la comunicació com un element clau en l’atenció de les persones en situació de dependència i facilitar un conjunt d’estratègies per tal de millorar la comunicació entre la persona cuidadora i la persona cuidada. 

Respirem profundament i ..... relaxem-nos!
En el dia a dia de la persona que té cura d’un altre es poden donar situacions de tensió. Una manera de prevenir aquesta situació és reservar un espai del dia per relaxar-nos. 
Al taller hem experimentat exercicis que després es podran practicar fàcilment a casa i que podran ajudar a que el nostre cos i ment es relaxin i eliminem la tensió.


 Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada