dilluns, 16 de maig de 2016

Els reptes del cuidador d’un familiar amb E.L.A.

El cuidador principal d’una persona amb E.L.A. ha de fer front als reptes que implica una malaltia que provoca un deteriorament progressiu de les funcions de la persona afectada. 
 
L’esclerosis lateral amiotròfica (E.L.A.) és una malaltia del sistema nerviós central que comporta la degeneració progressiva de les neurones motores.

Quan, en una família, arribar un diagnòstic d’aquestes característiques s’inicia tot un camí d’acceptació d’una malaltia on la persona afectada va perdent capacitats per a les activitats de la vida diària, va perdent gradualment la seva autonomia i van necessitant cada cop més l’ajuda dels altres. Tot això provoca un allau de dolor, emocions, desesperances,… tant en la persona que pateix la malaltia com en el seu entorn.

Davant d’aquesta situació, habitualment un dels familiars esdevé la persona cuidadora principal pràcticament sense haver tingut temps suficient per asimilar la noticia i preparar-se emocionalment per fer front a les diverses i sovint doloroses situacions que aniran esdevenint al llarg del procés de la malaltia.

Els reptes de la persona cuidadora d’un familiar amb E.L.A. són nombrosos i es podria dir que incomptables i es podrien resumir de la següent forma:

- Satisfer les necessitats de suport tant físiques com emocionals de la persona amb E.L.A.
- Mantenir la normalitat en el funcionament familiar en la mesura que sigui possible.
- Acompanyar a anar vivint les preguntes sense resposta que es planteja la persona amb l’E.L.A. i l’angoixa que això suposa.


Més informació a:


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada