divendres, 27 de maig de 2016

Cap a on s’adreça l’atenció de la gent gran?
El dia 25 de maig d’enguany a l’Hospitalet de Llobregat es va realitzar una Jornada Formativa que tenia per objectiu realitzar una mirada de futur en relació a l’atenció de la gent gran.

En aquesta jornada, organitzada per Fundació Santa Eulàlia i Fundació Pere Tarrés, amb col·laboració amb Inforesidencias i la Farga de l’Hospitalet i el suport de l’ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, es van realitzar tres espais de debat en que es va analitzar:
  • Com l’Hospitalet de Llobregat afronta el repte de l’envelliment de la seva població i de quines mesures s’ha dotat. 
  • Anàlisi de les disposicions i mecanismes que des de l’iniciativa pública i privada han de permetre unes condicions de vida adequades per la gent gran.
  • Explicació de les tendències que hi ha en altres comunitats autònomes.

Fruit d’aquest anàlisi es constaten els reptes següents:
·        
  •  Des de Fundació Santa Eulàlia es defineix la importància de mantenir la persona en la seva comunitat, ja sigui en el propi domicili, com en centres (centre de dia o residència) que estiguin propers al Barri. 
  •  S’explica la necessitat de poder integrar els serveis socials i serveis sanitaris adreçats a la mateixa persona. Caminant, així, cap al model d’atenció centrat en la persona. 
  • S’exposa la importància que s’ofereixin Plataformes de Serveis, de manera que en el moment que una persona cerqui un servei pugui accedir a una cartera àmplia de serveis.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada