dimarts, 10 de maig de 2016

9 reptes en l’atenció a la dependència
Coneixes els reptes d’atenció a la dependència? Saps quines són les prioritats de les diverses organitzacions catalanes d’aquest sector?A l’any 2006 es va aprovar la Llei de promoció de l’autonomia personal i atenció a la dependència. Aprofitant que ja fa 10 anys, el dia 16 de març de l’any 2016 es va realitzar una Jornada a Barcelona, organitzada per Fundació Pere Tarrés i Fundació Agrupació a on hi van participar diversos representants de serveis de les administracions públiques i d’entitats que reflexionen o atenen a persones en situació de dependència.
Fruit d’aquesta reflexió es van concretar 9 reptes a afrontar per tal d’atendre a les persones en situació de dependència. Aquests reptes són els següents:

  1. L’actual situació demogràfica de l’ENVELLIMENT DE LA POBLACIÓ genera noves oportunitats que cal aprofitar. 
  2. La persona (amb les seves limitacions i potencialitats) ha d’estar al centre  de l’actuació. Potenciant sempre la seva AUTONOMIA, 
  3.  Amb la finalitat de promoure la DIGNITAT i QUALITAT DE VIDA  de les persones calen polítiques de prevenció i de promoció de l’autonomia que siguin sostenibles. 
  4.     RECONEIXEMENT DE DRETS oferint seguretat jurídica a les persones i a les organitzacions que presten serveis. 
  5.  Cal revisar el FINANÇAMENT del sistema. 
  6.  El paper de les organitzacions properes i del TERRITORI ha de ser rellevant en el sistema. 
  7.  Cal avançar cap a un MODEL INTEGRAT SANITARI I SOCIAL. 
  8.  Cal revisar la cartera de Serveis, potenciant els SERVEIS DE PROXIMITAT tot deixant els centres residencials per a  determinades situacions o opcions. 
  9.  La FORMACIÓ  dels professionals és bàsica, així com les condicions laborals d’aquests professionals.

Si vols més informació pots trobar.la a aquest enllaç.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada