dijous, 22 d’octubre de 2015

El cuidador i els seus recursos


Esdevenir cuidador o cuidadora comporta buscar i posar en marxa recursos per reenfocar la vida i reajustar-la a la situació del familiar amb dependència.

Esdevenir cuidador o cuidadora d’un familiar en situació de dependència implica, entre moltes altres coses, adaptar-se a una situació nova i, en molts casos inesperada que té un  gran impacte en la vida de la persona cuidadora, en la relació amb el familiar que cuida i en el seu entorn més proper.

Aquest impacte es tradueix principalment en canvis com ara haver de deixar la feina o reduir la jornada laboral, disposar de menys temps lliure, canvis en les relacions familiars,… i no només aquests sinó també la persona cuidadora experimenta canvis en la seva salut tant física (sentir-se més cansat, amb dolors musculars, etc.) com  psicològica (sentir tristor o estar irritable, sentir decaiment o culpa, etc.)..


Davant aquesta situació, cada cuidador acaba buscant i posant en marxa recursos de suport per fer-hi front i poder oferir una atenció de qualitat al seu familiar.
 
En aquest vídeo es pot veure el testimoni de tres cuidadors que reflexionen sobre el seu paper de tenir cura i expliquen què els hi ha estat de gran ajuda alhora de tenir cura del seu familiar.

 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada