dilluns, 21 de setembre de 2015

“Fem camí junts. Avancem plegats”: Dia Mundial de l'Alzheimer


Al costat de cada malalt d’Alzheimer hi ha una persona que accepta el repte de cuidar-lo.
 
“Fem camí junts. Avancem plegats” és el lema que s’ha escollit per la celebració del Dia Mundial de l’Alzheimer d’enguany.
Amb aquest missatge es vol posar en valor el paper dels familiars del malalt i la importància de treballar conjuntament i de forma inclusiva en el seu benefici i de les persones afectades per aquesta malaltia.
"L'Alzheimer afecta al malalt, al cuidador i al seu entorn”.
La malaltia d’Alzheimer és una de les formes més freqüents de demència que juntament amb la memòria i els records s’emporta sovint també la identitat de la persona i comporta un seguit de manifestacions diverses com ara desubicació, actituds estranyes, canvis d’humor, agressivitat,… que no només afecten al malalt sinó també a la persona que el cuida i al seu entorn.
Cuidador, malalt i entorn entren en un món desconegut que es converteix en una cursa d’anar vencent etapes i preparar-se per la següent i carregada d’aprenentatges.


I, amb motiu d’aquest 21 de setembre, dia mundial d'aquesta malaltia, els matins de tv3 ha dedicat una estona a parlar de l’Alzheimer on ha participat Conxita Miquel, cuidadora de la seva mare amb Alzheimer des de fa gairebé deu anys qui ha donat uns consells pels cuidadors i cuidadores a partir de la seva experiència en grups ajuda mútua. També han intervingut Cristina Maragall, filla de Pasqual Maragall i portaveu de la Fundació Pasqual Maragall i el doctor Jordi Camí, director d’aquesta fundació.

Podeu veure l’entrevista al següent link: elsmatins_tv3_Dia Mundia de l'Alzheimer

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada