dimecres, 3 de juny de 2015

Reflexions entorn al tenir cura i els problemes de salut mental

Per cuidar una persona en situació de dependència per problemes de salut mental convé informar-se, acceptar els sentiments negatius i la pròpia malaltia i no centrar-se únicament en les seves limitacions.
 

 

Els problemes de salut mental sovint generen una gran angoixa no només a la persona que els pateix sinó també als familiars més propers, especialment al familiar encarregat de tenir cura de la persona amb problemes de salut mental.

En aquest vídeo, de forma breu i clara, es plantegen recomanacions adreçades a les cuidadores i els cuidadors d'un familiar en situació de dependència fruit d'un problema de salut mental que conviden a reflexionar entorn la tasca del cuidar.

Les reflexions plantejades posen èmfasi en la importància de la informació sobre la malaltia i el tractament, que en les cuidadores i cuidadors i els familiars sovint emergeixen sentiments negatius, l'acceptació de la malaltia com a primer pas per tractar-la adequadament, i el no perdre de vista les capacitats del familiar cuidat.
 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada