dilluns, 15 de juny de 2015

AVUI, dia mundial de la presa de consciència de l’abús i el maltractament envers les persones grans

L’abús i el maltractament cap a les persones grans és una realitat sovint difícil de detectar.


Font: http://pixabay.com/es/
El maltractament a les persones grans comprèn des d'accions violentes, com agressions físiques, sexuals i psíquiques, fins a conductes passives o d'omissió de l'atenció, com la negligència, les quals també repercuteixen negativament sobre el benestar de la persona.

El 19 de desembre de 2011, les Nacions Unides van reconèixer l'abús i el maltractament envers les persones grans com un problema social mundial que afecta la salut i els drets humans de milions de persones i una qüestió que mereix l'atenció de la comunitat internacional.

Des d’aquell moment, el 15 de juny es celebra el dia mundial de la presa de consciència de l’abús i el maltractament envers les persones grans.

Tot i que actualment les denúncies de maltractament a la gent gran, suposen ja un augment del 25% respecte l’any passat, aquesta dolorosa realitat continua passant desapercebuda per a la societat en general.

Per aquest motiu, al llarg del dia d’avui tindran lloc arreu del món diverses activitats i campanyes de sensibilització envers al bon tracte cap a les persones grans i per tal de crear consciència social i política de l'existència del maltractament i l'abús produït a les persones grans i que aquest a més de ser inacceptable, es pot donar de formes diverses però, sobretot, es pot prevenir.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada