dimecres, 13 de maig de 2015

“El cuidado del enfermo de Alzheimer”: un llibre per cuidadors de persones amb Alzheimer

El llibre "El cuidado del enfermo de Alzheimer: Formación y consejos al cuidador” és un bon recurs per aquelles persones que s'inicien en la tasca de cuidar una persona amb la malaltia d'Alzheimer.
 

 

Davant del dolorós diagnòstic de malaltia d’Alzheimer emergeixen sentiments com por, confusió, inseguretat i el començament d’una nova i dura etapa sovint també marcada pel desconeixement de la malaltia i el seu procés.

En aquesta situació una de les persones properes al malalt assumeix el paper de cuidador principal i s’enfronta a la tasca de tenir cura de la persona amb la malaltia d’Alzheimer.


En aquest camí el cuidador principal es veurà abocat  a fer front a aquesta nova realitat que comporta una  important càrrega tant física com psicològica.


El llibre "El Cuidado del Enfermo de Alzheimer: Formación y Consejos al Cuidador", escrit per Ángel Moreno Toledo (psicòleg especialista en psicogerontologia) té la voluntat d’apropar els coneixements sobre la malaltia d’Alzheimer als cuidadors així com facilitar un conjunt de consells i solucions per afrontar els símptomes psicològics i conductuals al llarg de les etapes de la malaltia.


També aborda el tema de la comunicació, l’ús de recursos interactius com a noves vies de suport entre cuidadors i com afecta l’Alzheimer en la relació de parella.


Una lectura totalment recomanable!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada