dimecres, 15 d’abril de 2015

“El cuidado y la promoción de la autonomía personal en el trastorno bipolar”: manual pel cuidador

Una guia per donar resposta als reptes del dia a dia de la persona amb un trastorn bipolar i el seu cuidador. 
El trastorn bipolar és un trastorn que comporta alteracions significatives en la regulació de l’estat d’ànim.

Els seus símptomes afecten marcadament a la vida quotidiana de les persones que el pateixen invaint totes les àrees de la vida des de les més bàsiques com és el descans fins a les més complexes com les relacions socials.

El manual “El cuidado y la promoción de la autonomía personal en el trastorno bipolar”, elaborat pel Departamento de Sanidad, Bienestar y Familia del Gobierno de Aragón, és una guia adreçada als cuidadors de les persones amb trastorn bipolar orientada a donar eines al cuidador per tal de poder afavorir la recuperació i millorar l’autonomia i la qualitat de vida del seu familiar.

Els continguts d’aquesta guia estan estructurats en vuit apartats on, en una primera part, s’explica que és el trastorn bipolar i les dificultats i limitacions que pot comportar en el dia a dia. A continuació es faciliten orientacions per tal d’afavorir l’autonomia personal i fer front a situacions específiques com un episodi maníac o un ingrés hospitalari. I per últim, es posa èmfasi en el paper del cuidador i s’inclou una relació de recursos.

Podeu accedir al manual en el següent enllaç:

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada