dimecres, 1 d’abril de 2015

Doctor Tea: web de suport a les visites al metge per les persones amb TEA i els seus cuidadors

Doctor TEA és una web pràctica i útil, promoguda per l’hospital General Universitario Gregorio Marañón i la Fundación Orange, que facilita la familiarització amb l’entorn mèdic a les persones amb TEA.

Sovint per una persona amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) anar al metge es converteix en una experiència molt angoixant. Això succeeix principalment perquè les dificultats relacionades amb el TEA tenen a veure amb l’anticipació i la comprensió de situacions i contextos socials com pot ser interactuar amb el metge o la realització d’alguna prova mèdica. A més les persones amb TEA presenten una gran dificultat per reconèixer i expressar símptomes, tenen un llindar del dolor per sobre de la població general i els temps d’espera els produeixen sovint agitació i nerviosisme que, un cop dins la consulta, dificulta l’exploració mèdica.

A través de la pràctica clínica els professionals han constatat que anticipant les situacions o informant prèviament a la persona amb TEA sobre el procediment que es seguirà redueix considerablement el seu nivell d’estrès davant aquestes situacions.

En aquest sentit, s’ha creat, Doctor TEA, una aplicació pionera, promoguda per la Fundación Orange i la Fundación para la investigación Biomédica del Hospital Gregorio Marañón.

Doctor TEA és un programa que té la finalitat de facilitar les visites mèdiques de les persones amb TEA proporcionant informació sobre les pràctiques mèdiques més freqüents mitjançant vinyetes, vídeos i animacions. També facilita informació al personal mèdic sobre les característiques de les persones amb TEA i consells pràctics per les famílies.

En aquesta pàgina web es recreen els espais on tenen lloc les consultes i els procediments mèdics i es presenten els diferents professionals que habitualment visiten i els instruments que s’utilitzen amb més freqüència en les proves mèdiques.

Actualment participen en aquest projecte vuit centres sanitaris de Madrid, Burgos i Barcelona i es poden afegir tots aquells que estiguin interessats.

Una iniciativa que ben segur que serà útil no únicament per les persones amb TEA, sinó també per altres infants o adults amb altres discapacitats que presentin limitacions a nivell cognitiu i dificultats amb els canvis.

Podeu accedir a l'aplicació a través del següent enllaç:
 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada