divendres, 14 de desembre de 2018

Cuidar fomentant l'autonomia personal

Estimular les capacitats de la persona en situació de dependència beneficia tant a ella mateixa com al seu cuidador.

Estimular les capacitats de la persona en situació de dependència és un dels reptes de tot cuidador i un aspecte clau per la millora de la qualitat de vida del familiar cuidat.

La persona cuidadora acompanya i participa activament en les activitats de la vida diària de la persona que cuida. Aquestes activitats poden ser ben diverses com aixecar-la del llit, la higiene personal, el menjar, etc.

Per algunes d'aquestes activitats existeixen suports tècnics com poden ser agafadors, coberts adaptats, llits amb motor, etc. que faciliten l'autonomia de la persona cuidada. També l'acompanyament que realitza la persona cuidadora pot contribuir a fomentar aquesta autonomia personal estimulant la seva independència i fent que el familiar cuidat participi de forma activa en totes les activitats en la mesura que pugui. Això repercuteix positivament tant en la persona cuidada com en la persona cuidadora.

En aquest vídeo, a partir d'experiències personals de cuidadores, podeu trobar uns consells pràctics sobre com donar suport en les activitats bàsiques de la vida diària de forma que es faciliti l'autonomia de la persona en situació de dependència.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada