dimecres, 29 d’abril de 2015

Aprovades les modificacions de prestacions de la Llei de Dependència

La promoció de la autonomia personal per tots els graus de dependència queda regulada amb l’aprovació de les modificacions a la normativa de prestacions de la Llei de Dependència.


El divendres 17 d’abril el Consell de Ministres va aprovar les  modificacions del Real Decret del 27 de desembre de 2013.

Aquest Real Decret regulava el servei de promoció de l’autonomia personal per a les persones amb una dependència de grau I i, amb aquesta modificació, s’amplia també a les persones amb un grau II i grau III de dependència. D’aquesta forma s’unifica la prestració de promoció de l’autonomia personal per tal de fer-la disponible a tots els graus de dependència.

Concretament es regulen els serveis de promoció de l'autonomia personal com l’habilitació i teràpia ocupacional, l’atenció primerenca, l’estimulació cognitiva, la promoció, manteniment i recuperació de l'autonomia funcional, l’habilitació psicosocial per a persones amb malaltia mental o discapacitat intel·lectual i els suports personals, atenció i cures en allotjaments de suport a la inclusió comunitària). També queda regulada la intensitat del servei per a les persones en situació de dependència.

A més, la nova normativa especifica que les intensitats del servei d'atenció primerenca i de promoció, manteniment i recuperació de l'autonomia funcional podran ser complementàries d'altres previstes pels serveis socials de cada comunitat autònoma.

Podeu consultar la informació detallada en el següent enllaç:
 

“Actualizada la regulación de la prestación de promoción de la autonomía personal”
 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada