divendres, 14 de desembre de 2018

La llibreta de registre: una bona eina per organitzar-nos!

Utilitzar un quadern on enregistrar la informació més rellevant, permet al cuidador conèixer i controlar millor la seva tasca i està ben preparat per situacions imprevistes.

Font: Google Images

“Tinc el cap amb tantes coses… que tinc por d’oblidar-me d’alguna cosa important!”…”Hi ha setmanes que vaig tan t’abalada que a vegades dubto de si he fet o no la cura al meu fill”.

Aquests són comentaris de dues cuidadores que mostren la realitat del dia a dia dels cuidadors. Un dia a dia ple de tasques a realitzar que sovint pot fer perdre la sensació de control de la situació.

En aquest sentit, la llibreta de registre pot ser una eina útil i pràctica que ajuda a realitzar i controlar la tasca de cuidar d’una forma cómoda segura i permet que la persona cuidadora senti més tranquil·litat i disposi de la informació sobre el tenir cura ben organitzada.


A continuació us presentem uns exemples de la informació que es pot recollir en aquest quadern:

Informació rellevant de la persona cuidada: nom, adreça, telèfon, data de naixement, motiu de la dependència, etc.


Telèfons que puguin ser útils: emergències, ambulàncies, farmàcia, hospital on és atès habitualment, Centre d’Atenció Primària, Benestar Social, altres familiars, amics, etc.

Dades del personal sanitari, educatiu o de suport: metge, infermera, metges especialistes, fisioterapeuta, mestre, psicòleg, educador, administratiu, assistent social, etc.

- Registre de dades físiques com, per exemple, pols, temperatura, tensió arterial, glucèmia, etc.

- Informació de la medicació que cal administrar: nom del medicament, dosi, freqüència i hora de l’administració, etc.  Si s’ha fet alguna modificació de la medicació, és convenient anotar el nom del metge que ho ha indicat i el motiu del canvi.

- Les cures que cal realitzar com la higiene, l’alimentació, els moviments, etc. és recomanable anotar què s’ha fet i quan.

- Les incidències que es puguin donar, com reacció a medicaments, nafres, caigudes, etc.

- L’evolució de les patologies, ferides o afectacions que puguin donar-se, per exemple, ferides, nafres, alteracions digestives, etc.

- Una breu descripció diària que expliqui l’estat físic i l’estat d’ànim tant de la persona cuidada com de la persona cuidadora. 

Al principi un pot tenir la sensació que li consumeix temps, però a mesura que un s’habitua descobreix els beneficis de tenir-ho tot ben enregistrat!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada