divendres, 14 de desembre de 2018

Els beneficis de l'exercici físic

 Diversos estudis conclouen que realitzar exercici físic pot ajudar als cuidadors a prevenir patologies associades a la seva activitat com l’estrès o la depressió.
 Practicar exercici, en general, és beneficiós per a tothom. I especialment per les persones cuidadores ja que el realitzar exercici físic és una forma saludable d’eliminar les tensions que es puguin anar acumulant durant el dia. A més disminueix el nivell de sobrecàrrega i permet combatre els estats depressius i la tensió emocional. contribuint així a millorar el benestar i la qualitat de vida dels cuidadors i les cuidadores a més de millorar la seva forma física i, si es practica acompanyat, fomenta també les relacions interpersonals.


 
Fer exercici físic pot consistir des d’anar a un gimnàs o  practicar algun esport fins a caminar. Això permet que cada cuidador o cuidadora pugui adaptar la pràctica regular d’exercici a les seves circumstàncies i necessitats concretes.

Els beneficis de l’exercici físic són tan fisiològics com psicològics i alguns es poden percebre de forma immediata com el fet que ajudi a millorar la son, que reguli els nivells de glucosa, que potencii la secreció d’endorfines (conegudes també com hormones de la felicitat), fa que ens sentim relaxats o millora l’estat d’ànim. Quan es practica de forma regular també es perceben efectes a llarg termini com l’enfortiment dels sistemes cardiovascular i respiratori, l’increment de la resistència muscular i l’agilitat, la millora de l’autoimatge o la sensació de control sobre la pròpia vida.


Tot i conèixer aquests beneficis, a vegades pot no ser fàcil trovar un moment per poder-ho practicar. En aquests casos és recomenable incorporar l’activitat física a les tasques quotidianes, per exemple, quan es vagi a comprar, triar la ruta més llarga o fer exercici a casa.
 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada