divendres, 14 de novembre de 2014

Lleure i persones amb discapacitat intel·lectual

Participar en activitats de lleure té una repercussió directa en la qualitat de vida de les persones en situació de dependència.

 Maite Molinos, directora tècnica de Ratio, una entitat que realitza activitats de lleure per a persones amb discapacitat intel·lectual, i en Martí Notó, monitor de suport de l'entitat, reflexionen entorn a la importància del lleure en la vida de les persones amb discapacitat i les seves famílies.

Les activitats de lleure com anar de vacances, conèixer nous llocs, fer activitats gratificants i divertides, etc. tenen els mateixos beneficis per a les persones amb discapacitat que per a qualservol altra persona de la població, ens explica Maite i afegeix que aporta benestar personal i emocional a més que garanteix la participación en la comunitat en ple dret.

A més, gaudir d'un temps d'oci de qualitat millora la qualitat de vida de la persona en situació de dependència i també de la seva família ja que els satisfà veure com gaudeixen, veure que fan activitats com la resta i a més els hi permet a ells disposar d'un temps per poder gaudir-lo de la mateixa manera.

En Martí ens explica com estar en contacte amb persones amb discapacitat facilita el trencar barreres mentals i visions estigmatitzades i destaca que la participació activa dels usuaris de Ratio, a través del grup de savis, els hi ajuda a millorar el funcionament de l'entitat.

Per acabar, la Maite remarca la importància de transmetre confiança a les famílies mitjantçant un acurat procés d'acollida i acompanyar-los fent una atenció personalitzada i flexible per tal d'animar-los a fer participar als seus familiars en situació de dependència, independentment de les seves necessitats de suport, en activitats de lleure.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada