divendres, 14 de desembre de 2018

Cuidem la nostra esquena

La higiene postural és clau per realitzar correctament una movilització o una transferència i així prevenir dolors d'esquena.
Mercè Fornaguera, fisioterapeuta especialitzada en movilitzacions i transferències, ens mostra com realitzar una transferència de cadira a llit i de llit a cadira tant si la persona en situació de dependència té una movilitat que li permet col·laborar com si no té movilitat.

La correcció postural en el moment de fer un gest com la formació física de la persona cuidadora són dos elements fonamentals que cal tenir presents i, la Mercè, ens mostra les posicions més útils i com realitzar-les adequadament.

A més destaca que cal preparar l'entorn abans de realitzar la  movilització o la transferència, que és preferible empènyer abans d'estirar i que, si la persona en situació de dependencia presenta un patró rígid, aquest es pot aprofitar per fer el moviment.

La Mercè ens recorda la importància de transmetre confiança a la persona alhora de realitzar qualsevol movilització ja que això facilitarà la seva col·laboració.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada